Caffe aparati

» Nagradna igra

Nagradno putovanje

Manuel Caffe i Complex d.o.o. te vode u Italiju! Osvoji petodnevno putovanje sa obilaskom Venecije i obuku za baristu akademije Sapere u Italiji. Sve što trebaš napraviti je da pošalješ fotografiju svog Latte arta, ko zna, možda baš ti budeš sretni dobitnik.

Za prvi dan planirana je večera u gradu Conegliano, drugi dan obilazak pržionice kafe “Manuel” te posjeta akademiji Sapere. Treći dan nastavak posjete u akademiji Sapere. Za četvriti dan planiran je turistički obilazak Venecije i uživanje uz šoljicu Manuel kafe na jednom od najpoznatijih mostova Ponte Rialto.

Petodnevno putovanje za nagrađene planirano je za mjesec februar/mart.


Škola “Sapere”: za stručnost od deset plus.

Preduzeće Manuel Caffè je napravilo novi i efikasan način za podučavanje učenosti i bontona u kafićima. Teorijsko i praktično usavršavanje: sa kursevima o odabiru zrna kafe i prženju, radionice gdje se mogu saznati recepti za pravljenje savršenog espresa, pojmovi koji se odnose na marketing i komunikaciju i još mnogo toga. Rezultat? Stručno i kvalifikovano osoblje, lokal koji nudi maksimum i poziva vas da se opet vratite.


Venecija spada među najljepše turističke ciljeve u cijeloj Evropi, a poznata je po svom tradicionalnom Karnevalu.

Venecija je grad u Italiji i jedna od najljepših kulturno-historijskih cjelina na jadranskoj obali i cijelom Mediteranu. Grad duge i vrijedne historije nalazi se na sjeveroistoku Italije i centar je regije Veneto i provincije Venecija. Umjesto ulica grad presijeca 150 kanala preko kojih je izgrađeno mnoštvo malih mostova. Saobraćaj obavljaju brodovi, čamci i gondole. Najveći kanal je Kanal Grande, koji prolazi sredinom grada, a na njemu se nalazi Ponte Rialto, most koji predstavlja najvažniju spojnicu dva velika dijela grada. U centru grada je Markov trg sa starom crkvom Sv. Marka i sa veličanstvenom Duždevom palatom. Venecija je 3600 m dugim mostom spojena sa kopnom, gdje su se razvila velika predgrađa Mestre i Margera. Veneciju godišnje posjećuju milioni turista. U njoj se svake godine održava filmski festival, a poznata je i po proizvodnji stakla, čipke, predmeta od zlata, srebra i kože.